Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Γιατί μας συναρπάζουν τα games?


Είναι διασκεδαστικά και αναπτύσσουν τη δημιουργικότητα του παιδιού
Κάνουν το παιδί να νιώθει άνετα με την τεχνολογία
Αυξάνουν την αυτοπεποίθηση του παιδιού, αφού του δίνουν την δυνατότητα του ελέγχου
Αναπτύσσουν την ικανότητα του παιδιού να διαβάζει και να λύνει προβλήματα
Αναπτύσσουν την ικανότητα της λογικής σκέψης
Αναπτύσσουν το συντονισμό χεριού-ματιού του παιδιού και τον προσανατολισμό του στο χώρο
Εισάγουν το παιδί στις νέες τεχνολογίες
Δίνουν την ευκαιρία στους γονείς να παίξουν μαζί με τα παιδιά τους
Μυούν τα παιδιά στην τεχνολογία της πληροφορικής
Αναπτύσσουν την ικανότητα απομνημόνευσης του παιδιού
Ορισμένα παιχνίδια που ενσωματώνουν διαφορετικές γλώσσες και μεταφράσεις, καταδεικνύουν τις ομοιότητες και τις διαφορές μεταξύ των πολιτισμών, αποτελούν δηλαδή χρήσιμα μαθήματα ανθρωπολογίας.
Ορισμένα παιχνίδια παρουσιάζουν καλλιτεχνικό ενδιαφέρον για τα παιδιά.

Στην εποχη της προοδου,της επιστημης και της τεχνολογια τιποτα δεν μοιαζει με το χθες .Η προοδος στην τεχνολογια είναι ραγδαια και οι εφαρμογες της αλλαζουν ριζικα τις συνηθειες,τις νοοτροπιες ακομα και την ιδια μας την ζωη.Ηταν καποτε που τα παιδια εφτιαχναν μονα τους τα παιχνιδια τους από απλα υλικα. 'Η φαντασια τους συνεργαζοταν με το δημιουργικο τους χαρισμα. Οι εποχες βεβαια αλλαξαν.Ζουμε ηδη στην ψηφιακη εποχη! Συνεπακολουθα αλλαξαν και τα παιχνιδια των παιδιων μας,και γι'αυτό το λογο πρεπει να μας απασχολει πολύ σοβαρα το θεμα των παιχνιδιων των παιδιων μας. Που παιζουν τα παιδια σημερα;Τα περισσοτερα και τον περισσοτερο χρονο τους στον ηλεκτρονικο υπολογιστη. Τι παιζουν ;Τις περισσοτερες φορες αγνοουν τι πιαζουν τα παιδια τους.Τους αρκει το γεγονος ότι είναι μεσα στο σπιτι σε εποχη που οι εξωτερικοι κινδυνοι είναι πολλοι.

Τα συγχρονα αυτά ηλεκτρονικα παιχνιδια που παιζουν σημερα τα παιδια μεσω του ηλεκτρονικου υπολογιστη μονοι τους η με συμπαικτες από ολο τον κοσμο στο διαδικτυο κρυβου τα ιδια συμπτωματα με τις ναρκωτικες ουσιες. Δημιουργουν δηλαδη εξαρτηση! Και δεν μιλαμε για την εξαρτηση που παντα δημιουργει ένα παιχνιδι Μιλαμε για την εξαρτηση την ψυχολογικη του να μην μπορει κανεις να αντεξει χωρις να παιξει ένα τετοιου τυπου. Ειτε γιατι τον συναρπαζει , τον κανει να ξεχναει ειτε γιατι του δημιουργει αμιλλα με τους συμπαικτες του σε ένα πιαχνιδι που ποτε δεν σταματαει που παντα μπαινουν νεοι παικτες καου που δεν υπαρχει μερα και νυχτα σε αυτό.

Δημιουργουν εθισμο. Γινονται τροπος ζωης. Ζωης που φανταζει εντονη και επικοινωνιακη , επειδη ζουν συνεχως την ένταση του παιχνιδου και συναγωνιζονται με τοσους συμπαικτες . Στην πραγματικοτητα όμως ζουν καθηλωμενοι μπροστα σε μια οθονη για ωρες και είναι τραγικα μονοι και αμαθοι στο να ανοιγουν την καρδια τους. Τελος προσφερουν εξοδο,φυγη από τα προβληματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου