Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

CHAT ROOMS

Τι είναι τα chat-rooms: Τα κανάλια συζητήσεων είναι εικονικά κανάλια, όπου συνδέονται πολλοί χρήστες με κοινά ενδιαφέροντα, που συνήθως αναφέρονται στον τίτλο του καναλιού. Στα κανάλια αυτά ό,τι γράφετε είναι ορατό από όλους τους άλλους χρήστες στο ίδιο κανάλι και μπορούν όλοι να απαντήσουν.



Προστασία:

1.Μην δίνετε πραγματικά στοιχεία στα chat-rooms
2.Μην αποκαλύπτετε το πραγματικό σας όνομα, των γονέων σας.
3.Μην αναφέρετε το σχολείο στο οποίο πηγαίνετε.
4.Μην εισάγετε αριθμούς πιστωτικών καρτών, αστυνομικής ταυτότητας κτλ.
5. Μην κάνετε συναντήσεις με άτομα που γνωρίσατε σε chat-rooms χωρίς την παρουσία ενήλικα στη συνάντηση.
Κίνδυνοι :
Παραβίαση προσωπικών δεδομένων: Οι εικονικοί φίλοι μπορεί να είναι διαφορετικοί από αυτό που δείχνουν. Δεν δίνουμε ποτέ προσωπικές πληροφορίες, όπως τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη διεύθυνση του σπιτιού μας ή τον αριθμό του κινητού μας τηλεφώνου. Ποτέ δεν δίνουμε πληροφορίες για την οικογένειά μας, για τους φίλους μας ή για τρίτους.
Συνάντηση με αγνώστους: Το άτομο που γνωρίζουμε μόνο μέσα από το Διαδίκτυο θέλουμε να συναντήσουμε μπορεί να μην λέει την αλήθεια, ξεκινώντας με το όνομά του και την ηλικία του, με σκοπό να μας παραπλανήσει. Για αυτό, είναι καλό να μην κανονίζουμε συναντήσεις με τέτοια άτομα.
Όμως, εάν θέλουμε οπωσδήποτε να γνωρίσουμε από κοντά έναν διαδικτυακό μας φίλο, δεν πηγαίνουμε μόνοι.
Παρενόχληση (bulling):Παρενόχληση στον κυβερνοχώρο συμβαίνει όταν κάποιος συνεχίζει να στέλνει σε κάποιον κείμενα ή μηνύματα με δυσάρεστο ή προσβλητικό περιεχόμενο. Όταν δημοσιεύει δυσάρεστες φωτογραφίες, τον αποκαλεί με διάφορες προσβλητικές ονομασίες, τον απειλεί, τον εκφοβίζει ή να γράφει πράγματα για αυτόν, να τον κάνει να νιώθει άβολα, να τον ωθεί να κάνει πράγματα παρά τη θέλησή του. Όταν χρησιμοποιεί το όνομα άλλου χρήστη για τη διάδοση φημών με γραπτά μηνύματα προς κινητό τηλέφωνο που στέλνονται μέσω ιστοσελίδων. Όταν στέλνει κενά μηνύματα ή να κάνει νεκρές κλήσεις.
Ρατσιστική παρενόχληση: Προκύπτει όταν ορισμένα άτομα παρενοχλούνται εξαιτίας της φυλής τους, της κουλτούρας ή της θρησκευτικής τους πίστης. Τα θύματα αυτού του τύπου παρενόχλησης είναι πολιτισμικές, φυλετικές ή θρησκευτικές μειονότητες.
Πορνογραφία- παιδεραστία: Grooming είναι η διαδικασία που παιδόφιλοι προσποιούμενοι ότι είναι έφηβοι, χρησιμοποιούν τα chat rooms για να προσελκύσουν παιδιά με σκοπό να τα κακοποιήσουν.

Αποτελέσματα έρευνας για Chat rooms

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου