Κυριακή 22 Απριλίου 2012

ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΗΣ MICROSOFT ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Προστατεύστε το ιδιωτικό σας απόρρητο στο Internet



Η προστασία της ιδιωτικής σας ζωής στο διαδίκτυο εξαρτάται από την ικανότητά σας να ελέγχετε τόσο τις προσωπικές πληροφοριών που παρέχετε όσο και το ποιος έχει πρόσβαση σε αυτές. Ακολουθώντας τις παρακάτω πρακτικές μπορείτε να αυξήσετε την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων σας.


1. Διαβάστε την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων της ιστοσελίδας

Η Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων θα πρέπει να εξηγεί ποια στοιχεία συλλέγει μια ιστοσελίδα από εσάς, πώς χρησιμοποιούνται, διαμοιράζονται, καθώς και πώς μπορείτε να τα επεξεργαστείτε ή τα διαγράψετε. (Αναζητήστε στο κάτω μέρος κάθε σελίδας) Σε περίπτωση που δεν βρείτε δήλωση προστασίας απορρήτου (privacy statement), καλύτερα να αποφύγετε τον συγκεκριμένο ιστόχωρο.


2. Μην μοιράζεστε περισσότερα από όσα χρειάζεστε όπως:

  • στοιχεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην αναγνώρηση σας
  • αριθμους του λογαριασμού σας, ονόματα χρηστών και κωδικούς πρόσβασης
  • διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή άμεσων μηνύματων (IM) με τους ανθρώπους που δεν γνωρίζετε ή μη αξιόπιστους οργανισμούς. Αποφύγετε την εισαγωγή διεύθυνσης ή ονόματος σε διαδικτύακούς καταλόγους και ιστότοπους εύρεσης εργασίας.
  • προαιρετικές πληροφορίες, εισάγετε μόνο τις απαιτούμενες που συχνά σημειώνονται με αστερίσκο (*).


3. Παρακολουθείστε τι δημοσιεύουν οι άλλοι

Αναζητήστε το όνομά σας στο Internet χρησιμοποιώντας τουλάχιστον δύο μηχανές αναζήτησης. Αναζητήστε και κείμενο και εικόνες. Αν βρείτε ευαίσθητες πληροφορίες σε μια ιστοσελίδα για τον εαυτό σας, αναζητήστε για στοιχεία επικοινωνίας στην ιστοσελίδα και στείλετε αίτημα για να αφαιρεθούν οι πληροφορίες σας.

Κοιτάζετε τακτικά τι γράφουν οι άλλοι για σας σε blogs και ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Ζητήστε από τους φίλους σας να μην ανεβάζουν φωτογραφίες δικές σας ή της οικογένειά σας χωρίς άδειά. Αν αισθάνεστε άβολα με υλικό, όπως πληροφορίες ή φωτογραφίες που είναι αναρτημένες στις ιστοσελίδες άλλων, ζητήστε να διαγραφούν.


4. Προφυλάξτε τις πληροφορίες σας και προστατεύστε τον υπολογιστή σας

Μπορείτε να μειώσετε σημαντικά τον κίνδυνο κλοπής online ταυτότητας κάνοντας αυτά τα τρία βήματα για να προστατέψετε τον υπολογιστή σας:
  1. Χρήσιμοποιείτε ένα τείχος προστασίας(firewall). Σημείωση τα Windows 7, Vista και XP έχουν ενσωματωμένο τείχος προστασίας.
  2. Επισκεφτείτε το Microsoft Update για να ελέγξετε για τις τελευταίες ενημερώσεις ασφαλείας. Σημείωση Το Microsoft Update θα ενημερώσει επίσης τα προγράμματα του Microsoft Office.
  3. Χρησιμοποιείστε κάποιο λογισμικό προστασίας από ιούς, όπως το Microsoft Security Essentials που διατίθεται δωρεάν για download για τα Windows 7, Vista και XP.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου