Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Πρόβλεψη εγκλημάτων μέσω social networks

Αυτήν τη στιγμή το FBI εξετάζει τη δημιουργία μίας νέας εφαρμογής αξιοποιώντας τα κοινωνικά δίκτυα, τα οποία τους επιτρέπουν να παρακολουθούν διάφορες υποθέσεις οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη αλλά και να προβλέπουν εγκληματικές ενέργειες που ενδέχεται ή πρόκειται να πραγματοποιηθούν στο μέλλον. 

Πιο συγκεκριμένα, το FBI οραματίζεται την εφαρμογή να συλλέγει πληροφορίες από τα κοινωνικά δίκτυα και να τις τοποθετεί πάνω σε έναν ψηφιακό χάρτη, ο οποίος θα επισημαίνει διάφορες πιθανές ύποπτες τοποθεσίες. Επίσης, η εφαρμογή θα παρέχει λειτουργία αναζήτησης, που βάσει λέξεων-κλειδιών θα σκανάρει άμεσα όλα τα δεδομένα των κοινωνικών δικτύων και θα έχει την δυνατότητα να ανιχνεύει 10-20 διαφορετικές απειλές στο ίδιο παράθυρο. 

Όμως, το ενδεχόμενο να παρακολουθεί μόνο τα δεδομένα που είναι διαθέσιμα μόνο στα κοινωνικά δίκτυα με τη συγκατάθεση των χρηστών είναι σχεδόν απίθανη, διότι δύσκολα ένας τρομοκράτης ή ένας εγκληματίας θα μοιραστεί τις μελλοντικές του προθέσεις στα κοινωνικά δίκτυα όπου μπορεί ακόμα και ένας απλός πολίτης να το δει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου