Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Πώς τα νέα επικοινωνιακά μέσα αλλάζουν τις ζωές των ανθρώπων.


Συχνά οι άνθρωποι με υπερηφάνεια καυχώνται για τον αριθμό των φίλων που έχουν στο facebook. Λέγεται ότι ο μέσος όρος των χρηστών του facebook έχει πάνω από 175 φίλους και ο αριθμός αυξάνεται απλώς όταν ο χρήστης είναι έφηβος ή ένας χρήστης με ένα όμορφο προφίλ. Οι έφηβοι και οι νεαροί ενήλικες είναι κολλημένοι στον λογαριασμό αυτόν με αποτέλεσμα η μέρα τους  να ξεκινάει και να τελειώνει με το facebook. Η ιογενής επίδραση δεν περιορίζεται μόνο στους νέους, αφού ακόμα και νοικοκυρές είναι θύματα αυτής της εξάρτησης. 
Κάθε χρήστης μπορεί να ενημερώνει και να ελέγχει συνεχώς την κατάσταση του, να γράφει στον τοίχο κάποιου άλλου ή να διαβάζει μηνύματα. Άρα, εδώ αναπτύσσεται το ερώτημα πώς τα νέα επικοινωνιακά μέσα αλλάζουν τον τρόπο επικοινωνίας των ανθρώπων στην καθημερινότητα;

Τα νέα επικοινωνιακά μέσα επηρεάζουν τον τρόπο επικοινωνίας και αρκετές φορές τον αλλάζουν. Αρχικά τα θέματα συζήτησης αλλάζουν και τώρα πια γίνονται έτσι ώστε να καλύπτουν, να αναπτύσσουν και να  εμβαθύνουν σε θέματα που αφορούν το διαδίκτυο, την νέα εξελιγμένη τεχνολογία και γενικά θέματα της επικαιρότητας, δηλαδή περισσότερο τα νέα επικοινωνιακά μέσα του διαδικτύου. Επίσης, αφιερώνοντας περισσότερο χρόνο στον υπολογιστή, υπάρχει μόνο ελάχιστος χρόνος να βγει κάποιος έξω, να πάει μια βόλτα, να γνωρίσει καινούργιους ανθρώπους και το πιο σημαντικό από όλα να κοινωνικοποιηθεί. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι να οδηγούνται στη μοναχική ζωή και στη μοναξιά, να χάνουν κάθε επαφή με φίλους και οικογένειες και να ζουν σε έναν δικό τους κόσμο, τον διαδικτυακό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου